Overslaan naar inhoud

Ontmoet de oprichter

*

WIE ZIT ER ACHTER HET 1971 PROJECT?

Mijn naam is Christelle Loozen. Ik ben sinds 1997 adviseur productontwikkeling in de textielsector.

Ik heb altijd een passie gehad voor kleding en naaien. Als kind kleedde ik de poppen van mijn zus aan in mijn zelfgemaakte ontwerpen - ze herinnert zich nog steeds hoe chic ze waren!

Toen ik 12 was, begon ik op een naaischool in Verviers, een voormalige textielstad. De wereld lag aan mijn voeten, maar mijn besluit stond vast.

Toen ik 18 werd, vertrok ik naar Parijs om mijn opleiding aan de bekende modeschool ESMOD af te ronden. In mijn derde jaar werd ik er nog zekerder van dat mijn toekomst in de mannenmode lag. Ik studeerde af als beste van mijn klas en kreeg de juryprijs.

Daarna bood ik mijn diensten aan verschillende bedrijven aan, maar het echte lichtpunt kwam toen ik Pierre Kuborn ontmoette, de baas van een Brussels bedrijf dat jeans voor de Belgische en Europese markt produceert. Sindsdien zit ik in de denim.

Bijna 25 jaar lang heb ik mijn brood verdiend als productmanager denim voor verschillende spelers in de sector, maar ik werd moe van het voortdurend najagen van winst. Omdat kwaliteit steeds lager op de prioriteitenlijst kwam te staan, worstelde ik om voldoening te vinden en me afgestemd te voelen op wat ik deed. Toen kreeg ik het idee om mijn eigen modelijn te creëren, om kleding te ontwerpen die in overeenstemming is met mijn overtuigingen en die de producenten, de materialen en het milieu respecteert. Ik liet me inspireren door mijn jeugd- en tienerherinneringen, mijn onvoorwaardelijke liefde voor denim en mijn rock/garage/retro-invloeden. En terwijl ik bezig was, besloot ik mijn producten van hoge kwaliteit, origineel en exclusief te maken.

Christelle.

 De oprichter 1971

Sluiten (esc)

Popup

Gebruik deze popup om een inschrijfformulier voor een mailinglijst in te sluiten. Of gebruik het als een eenvoudige call to action met een link naar een product of een pagina.

Leeftijdscontrole

Door op enter te klikken, bevestigt u dat u oud genoeg bent om alcohol te consumeren.

Zoeken op

Winkelwagen