Overslaan naar inhoud

OVER

1971, HET BELGISCHE LIFESTYLE MERK VOOR MANNEN

1971 is een kledingmerk dat de herenmode-industrie wil opschudden door uit te gaan van drie fundamentele principes: afgewerkte producten van topkwaliteit, versterking van het imago van de traditionele gentleman en een compromisloze inzet voor een eerlijke en duurzame economie.

1971 streeft ernaar elke beslissing te rechtvaardigen, zodat u bij elke stap een partner bent. U weet wat u koopt en waarom.

1971 communiceert, stelt vragen en reageert. Uw mening is essentieel en uw perceptie is een aanwinst. Onze kleding weerspiegelt uw inspiratiebronnen en beantwoordt aan uw wensen.

1971 is tijdloos, duurzaam en milieuvriendelijk. Hier vindt u geen wegwerpcultuur. Wij werken met liefde en respect - voor de toeleveringsketen, voor elke betrokkene en voor de grondstoffen.

1971 staat voor elegantie, rock 'n' roll en garage. We zijn trots op onze gedurfde invloeden. Als het erop aankomt, houden we allebei van hetzelfde: mooie items, retrostijl en denim.

,

ONTMOET DE OPRICHTER

1971 is opgericht door Christelle Loozen, een consultant voor productontwikkeling die al meer dan 20 jaar in de sector werkt. 1971 is een elegant, casual merk voor herenkleding met een sterke nadruk op duurzame kleding met een meer menselijke benadering, met het grootste respect voor producenten, distributeurs en consumenten.

Lees meer

 

HET IS EEN MANIER VAN LEVEN

De jaren '50 waren het begin van een golf van artistieke, muzikale en sartoriale expressie. Iconen als James Dean en Marlon Brando - bekend om hun liefde voor rockmuziek, motorfietsen en snelle auto's - sierden onze schermen, waardoor een denimrevival ontstond die een frisse wind door de stof liet waaien.

In de jaren '60 en '70 trokken rocksterren en acteurs "biker gear" en leren jassen aan en droegen die op het podium en op het scherm. De biker lifestyle en droomauto's stonden in de schijnwerpers en stonden voor vrijheid en escapisme. Denk maar aan Steve McQueen als agent in zijn Ford Mustang in Bullitt (1968), Peter Fonda en Dennis Hopper in Easy Rider (1969), of zelfs Sean Connery's James Bond in de legendarische Aston Martin DB5 in Goldfinger (1964).

In mijn eigen leven waren er motoren en rock-'n-roll, kunstenaars en monteurs, ambachtslieden en vrienden, rally's, evenementen en bieren, lokale producenten en tatoeëerders. Wat ze allemaal gemeen hebben is diezelfde passie, diezelfde liefde voor een goed uitgevoerde klus, en misschien zelfs datzelfde gevoel van plezier zoeken!

 

EUROPESE PRODUCTIE OP MENSELIJKE SCHAAL 

1971 is ook toegewijd aan het leveren van collecties van hoge kwaliteit, zowel ontworpen als ontworpen in België. Het gaat prat op een volledig transparante productie, samen met het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen uit Europa, en dit alles aangeboden aan een eerlijke prijs. Christelle Loozen heeft niets voor ons verborgen gehouden. Gevestigd in zowel Italië als Noord-Portugal, kunnen haar ateliers hier ontdekt worden.

Lees meer

 

 

EEN CRUCIALE EN COMPROMISLOZE INZET

Nu is het tijd voor actie, niet voor woorden. En omdat we het beste met ons eigen leven kunnen beginnen, willen we ervoor zorgen dat onze plannen rekening houden met de toekomst. De aarde heeft, net als mensen, haar grenzen. De recente reeks "natuurlijke" rampen kan alleen maar gezien worden als een terugslag - de planeet ligt op haar knieën.

Het is niet nodig om lang uit te leggen waarom het, gezien de omstandigheden, van vitaal belang is om de meest ethische partners te kiezen die beschikbaar zijn EN die zo dicht mogelijk bij ons staan. Waar mogelijk biologische grondstoffen gebruiken, naast schone en duurzame processen.

Wij willen ons een plaats verwerven in deze wereld zonder van iets of iemand te profiteren. Wij willen samenwerken in een win-win situatie. Met dit in gedachten, zijn wij er trots op dat de mensen die onze kleding maken gerespecteerd worden, in overeenstemming met hun eigen persoonlijke inzet, en dat zij eerlijk beloond worden zodat zij een fatsoenlijke boterham kunnen verdienen. MAAR plannen die niet dagelijks houdbaar zijn, hebben geen toekomst.

Onze keuzes hebben een prijs.

Sluiten (esc)

Popup

Gebruik deze popup om een inschrijfformulier voor een mailinglijst in te sluiten. Of gebruik het als een eenvoudige call to action met een link naar een product of een pagina.

Leeftijdscontrole

Door op enter te klikken, bevestigt u dat u oud genoeg bent om alcohol te consumeren.

Zoeken op

Winkelwagen